Συμμετοχή της Ομάδας Φιλαναγνωσίας του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Κωστής Παλαμάς. 160 χρόνια από τη γέννησή του».

Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας τραγουδά την αύρα της λιμνοθάλασσας του Παλαμά

Πριν ένα χρόνο… Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας μετέφερε στο Κολλέγιο Αθηνών την αύρα της λιμνοθάλασσας του Παλαμά

Δημοσιεύτηκε από Ομάδα Φιλαναγνωσίας 2ου Λυκείου Μεσολογγίου στις Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Μεταφέροντας την αύρα της λίμνης του Παλαμά… Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου συμμετείχαμε στο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο για τα 160 χρόνια από τη γέννηση του Κωστή Παλαμά.

Εκεί στο Κολλέγιο Ψυχικού παρουσιάσαμε τον δικό μας ποιητή, τον ποιητή που μίλησε για τα μεγάλα πάθη του ανθρώπου, τις βαθιές συγκρούσεις των κόσμων, που τραγούδησε το ερωτικό σκίρτημα και έκλαψε τη σπιτική θλίψη.

Άψογη η παρουσίαση της αφήγησης από την Ελένη Αχυργιάτη, έδεσε απόλυτα με τις απαγγελίες της Χριστίνας Κοντοδήμα και της Ηλιάνθης Σκαρμούτσου. Η καλλικέλαδη Ίρις Ρουσσοπούλου “ζωγράφισε” το σπίτι του ποιητή και “έκλαψε” την πίκρα του υπό τους ήχους της κιθάρας της Αγγελικής Σταθονίκου.

Και βέβαια δε θα είχαμε φωτογραφικό υλικό, αν δεν έβαζε όλη της την τέχνη η Μαρίζα Κουφού. Φέραμε στην Αθήνα την αύρα της Λιμνοθάλασσας με τα νησάκια τ’ αλατόπηχτα και τα φυκοστρωμένα… Στείλαμε από την Αθήνα τη φωνή του Παλαμά και του Μεσολογγίου σ’ όλη την Ελλάδα….

Υ. Γ.: Αν βλέπατε το χαμόγελο της δασκάλας μας, θα καταλαβαίνατε πόσο υπερήφανη ήταν για μας…Ομάδα Φιλαναγνωσίας 2ου Λυκείου Μεσολογγίου

https://www.aixmi-news.gr/koinwnia/ekdilwseis/item/91230-i-omadas-filanagnosias-metefere-tin-ayra-tis-limnis-tou-palama