Ασύγχρονη εκπαίδευση

Πλατφόρμα e-me: Οδηγίες Χρήσης

Πλατφόρμα η-τάξη: Οδηγίες Χρήσης

Οδηγίες ασύγχρονης εκπαίδευσης

Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό- ασκήσεις – διαγωνίσματα- χρονοδιάγραμμα μελέτης σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο, όπως η πλατφόρμες η-τάξη και e-me. Για την είσοδό των μαθητών/τριών σε αυτές τις πλατφόρμες απαιτείται η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Κατά τη δημιουργία του λογαριασμού θα χρειαστεί ο αριθμός μητρώου μαθητή, τον οποίο μπορείτε να αναζητήσετε σε κάποιο έλεγχο επίδοσης μαθητή/τριας που έχετε λάβει από το 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου. Διαφορετικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με το e-mail του σχολείου για να σας κοινοποιηθεί. Περισσότερες πληροφορίες για το άνοιγμα λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μπορείτε να βρείτε στο σχετικό έγγραφο  του Υπουργείου.

Το όνομα χρήστη και ο κωδικός εισόδου που θα δημιουργήσουν οι μαθητές/τριες στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, απαιτούνται και για την είσοδό τους στις πλατφόρμες η-τάξη και e-me.

Παρακαλούμε, γονείς και μαθητές, να μεριμνήσουν ώστε να δημιουργηθεί ατομικός λογαριασμός για κάθε μαθητή/τρια του σχολείου άμεσα.