Ενημέρωση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Αγαπητοί γονείς και μαθητές/τριες του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου,

Την Παρασκευή 21/3/20 και ώρα 13:30, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Υπουργείου Παιδείας και των ομάδων τεχνικής υποστήριξης των σχολείων του Νομού μας, σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που παρέχεται στα σχολεία για το σκοπό αυτό. Τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους Διευθυντές των σχολείων ήταν πάρα πολλά, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν απαντήθηκαν μέσα στον περιορισμένο χρόνο της τηλεδιάσκεψης. Για τα ερωτήματα αυτά, θα αποσταλούν απαντήσεις από το Υπουργείο λίαν συντόμως.

Από την πλευρά του σχολείου μας, έχει ήδη διεξαχθεί σύσκεψη του Συλλόγου Διδασκόντων, μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να συζητήσουμε τον τρόπο δράσης του σχολείου, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες που έχουν παρουσιαστεί και των οδηγιών του Υπουργείου, ώστε να ξεκινήσει, την ερχόμενη εβδομάδα, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών του σχολείου μας.

Αναμένοντας απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε στο Υπουργείο σχετικά με τη χρήση της πλατφόρμας, προετοιμάζουμε άμεσα τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη του Συλλόγου Καθηγητών τη Δευτέρα 21/3/20, ώστε μετά και τις διευκρινήσεις που θα λάβουμε, να περάσουμε απ’ ευθείας στην υλοποίηση της εξ αποστάσεως (σύγχρονης και ασύγχρονης) εκπαίδευσης με προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ τάξης.  

Στόχος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης των μαθητών/τριών του σχολείου δεν θα είναι η κάλυψη της διδακτέας ύλης, αλλά η συνέχιση της επαφής των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου. Επίσης,θα είναι ευκαιρία να δοθεί μία τόνωση στο ηθικό και στην ψυχολογία των μαθητών αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα υλοποιηθεί από κάθε εκπαιδευτικό είτε με σύγχρονες, είτε με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, είτε συνδυαστικά.

Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή,

κινητού ή tablet. Για την σύγχρονη τηλεκπαίδευση θα αποσταλεί από τον κάθε καθηγητή/τρια στο e-mail σας, ένας συγκεκριμένος υπερσύνδεσμος (link), διαφορετικός για κάθε καθηγητή (κοινός για όλους τους μαθητές του ίδιου τμήματος Προσανατολισμού), τον οποίο θα ακολουθείτε κάθε φορά που θα έχετε μάθημα με το συγκεκριμένο καθηγητή/τρια. Θα σας αποσταλεί επίσης συγκεκριμένο ωρολόγιο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διεξαγωγής κάθε μαθήματος, το οποίο θα πρέπει να ακολουθείτε.

Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό- ασκήσεις – διαγωνίσματα- χρονοδιάγραμμα μελέτης σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο, όπως η πλατφόρμες η-τάξη και e-me. Για την είσοδό των μαθητών/τριών σε αυτές τις πλατφόρμες απαιτείται η δημιουργία προσωπικού λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Κατά τη δημιουργία του λογαριασμού θα χρειαστεί ο αριθμός μητρώου μαθητή, τον οποίο μπορείτε να αναζητήσετε σε κάποιο έλεγχο επίδοσης μαθητή/τριας που έχετε λάβει από το 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου. Διαφορετικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με το e-mail του σχολείου για να σας κοινοποιηθεί. Περισσότερες πληροφορίες για το άνοιγμα λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μπορείτε να βρείτε στο σχετικό έγγραφο  του Υπουργείου.

Το όνομα χρήστη και ο κωδικός εισόδου που θα δημιουργήσουν οι μαθητές/τριες στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, απαιτούνται και για την είσοδό τους στις πλατφόρμες η-τάξη και e-me.

Παρακαλούμε, γονείς και μαθητές, να μεριμνήσουν ώστε να δημιουργηθεί ατομικός λογαριασμός για κάθε μαθητή/τρια του σχολείου άμεσα.

Τέλος, σας πληροφορούμε πως θα σας κοινοποιηθούν με e-mail οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των διδασκόντων καθηγητών/τριών σας, ανά ομάδα προσανατολισμού και τμήμα, προκειμένου να έχετε άμεση επικοινωνία με τους καθηγητές σας για οποιαδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε (την ύλη των μαθημάτων, ασκήσεις, απορίες, κλπ).

Οφείλουμε όλοι, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα και όπως θα εξελιχθούν στη συνέχεια.

Σας εύχομαι υπομονή, ψυχραιμία και καλή δύναμη για τις δύσκολες μέρες που πιθανά θα ακολουθήσουν.

Μένουμε σπίτι και η ζωή συνεχίζεται! Μπόρα είναι και θα περάσει!

Ο Διευθυντής

Χρήστος Θεοδώρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *